Alle vragen op een rijtje

De meest gestelde vraag is wellicht:
Wat is SHR lasterontharing?

SHR, oftewel, Super Hair Removal, is een procedure die ontworpen is om ongewenst haar te verwijderen op een comfortabele, snelle en pijnloze manier met een langdurig resultaat. Na een behandeling kan je met een gerust hart in de zon lopen, en het maakt ook niet uit welk huidtype je hebt. Zelfs gevoelige zones kan je comfortabel behandelen!

De haarfollikel wordt vernietigd door een terugkerende lage dosis energie, namelijk de laserstralen. De laserstraal is continue in beweging, waardoor de kans op potentiële brandwonden of pijn nihil wordt. Het gevoel kan je vergelijken met een hot stone massage; je voelt zelfs geen temperatuurverschil dankzij het gebruik van een cooling gel.

DOET HET PIJN?

De SHR laser is vrijwel pijnloos. Wel kan je wat gevoeliger zijn als je nét geschoren bent. Daarom vragen we om de dag vóór de behandeling de zone die je wilt behandelen te scheren, niet de dag zelf. Het enige wat je zal voelen, is een comfortabele warmte.

HOELANG BLIJVEN DE HAARTJES WEG?

De haartjes die weg zijn door de laserbehandeling blijven weg. Haargroei wordt wel bepaald door je hormoonhuishouding. Als deze verandert, bijvoorbeeld door een zwangerschap, kan het lichaam slapende haarzakjes actief maken. Deze haartjes zijn echter niet vergelijkbaar met normale haartjes.

MAG IK IN DE ZON VOOR OF NA EEN BEHANDELING?

Een zongebruinde huid kan absoluut behandeld worden. Het beste is dat je huid rustig staat om irritatie te voorkomen. Na een behandeling met de SHR laser heb je geen hersteltijd, dus je kan met een gerust hart op vakantie in de zon!

Toch raad ik aan om twee à drie dagen voor of na de behandeling uit de zon te blijven indien je een gevoelig huidje hebt.

IK HEB ZEER LICHTE, GRIJZE OF ZEER DONKERE HAARTJES. WERKT SHR OOK BIJ MIJ?

Ja. In tegenstelling tot IPL, zal de SHR laser ook werken bij blonde haren, maar deze hebben over het algemeen iets meer sessies nodig dan standaard. Volledig witte of grijze haren kunnen niet meer behandeld worden, aangezien deze soort haren geen pigmentatie meer hebben.

MAG IK OOK TEGELIJK WAXEN OF EPILEREN?

Voor en tijdens de behandelingen mag je niet waxen of epileren. De haarfollikels kan je hierdoor beschadigen waardoor de behandeling minder goed werkt.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Afhankelijk van welke zone je wilt behandelen, zal je tussen de 10 à 12 behandelingen nodig hebben iedere 4-6 of 6-8 weken. Natuurlijk is elke persoon, iedere huid en iedere haargroei anders dus het kan zijn dat je wat minder of wat meer behandelingen nodig hebt. Alles is op jouw maat.

KAN IEDEREEN BEHANDELD WORDEN?

Een SHR laserbehandeling wordt afgeraden als u:

  • zwanger bent en of borstvoeding geeft
  • aan epilepsie lijdt (dit door de lichtflitsen die de laser geeft)
  • koorts of een infectie heeft
  • medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maakt
  • ontstekingsremmers slikt
  • een pacemaker heeft
  • piercings, tatoeages of een implantaat heeft in de te behandelen zone