Hoe bereid ik mij voor op een SHR behandeling? SmartLaser Merelbeke

Ik krijg vaak de vraag: “Moet ik iets speciaals doen? Moet ik mij voorbereiden op een of andere manier?” Wel, ik kan je al geruststellen: de meeste voorbereiding ligt eigenlijk bij mij! 😉

En dat brengt mij al meteen bij de intake sessie, die toch wel belangrijk is. Sterker nog, ik start geen behandeling voordat ik met jou een kleine medische vragenlijst heb overlopen en jou voldoende geïnformeerd heb over de SHR laser. Waarom? Omdat ik graag iedere behandeling op maat van de klant wil en dat je het gevoel hebt dat je genoeg info hebt gekregen. De intake sessie is ook altijd gratis. Op deze manier kan je op je eigen tempo beslissen wat je wilt en kan ik je ook de meest gepaste behandeling geven volgens jouw wensen!

Oké, ik ga ervoor!

Zo. Dus je hebt beslist dat je een behandeling wilt met de SHR ontharingslaser. Heel fijn! Zoals ik al zei, heb je niet veel voorbereidingen te doen:

  • Minimum 24 uur op voorhand moet jouw gewenste behandelzone geschoren zijn. Dit is nodig zodat de energie van de laser goed aan jouw haarwortels kan geraken. Laat je bijvoorbeeld de haartjes staan dan ga je de energie die door je lange haartjes gaat, voelen in de vorm van warmte en dan kan de energie jouw haarfollikel niet vernietigen – en je dus ook niet haarvrij maken. Mooi geschoren binnenkomen bij SmartLaser is dus een must!

 

  • Je draagt best geen deodorant of smeert best geen bodylotion op de dag van de behandeling. Voor behandelingen in het gezicht mag je ook geen make-up of gezichtsverzorging dragen. Anders kan dit het resultaat negatief beïnvloeden. Na de behandeling mag je uiteraard wel bodylotion gebruiken. Deodorant achteraf kan best, maar als je een gevoelig huidje hebt kijk je best wat het fijnste voor jou is.

 

  • Het is beter om geen spraytan te nemen of onder de zonnebank te gaan liggen twee à drie dagen voor en na de behandeling. Je huid staat het best rustig voor de fijnste resultaten.

 

  • Als er iets veranderd is inzake je medische vragenlijst (zwangerschap, medicatie, …) hoor ik dit heel graag van je. In sommige situaties moet ik de behandeling aanpassen of stopzetten voor je eigen veiligheid of die van een ander.

 

  • Tenminste drie weken vóór de behandeling mag je je ongewenste haartjes niet meer epileren, waxen of bleken – je mag ze enkel scheren. Waarom? Omdat de haarwortels, die noodzakelijk zijn voor de behandeling, intact moeten zijn. Door bv. te waxen voor of tijdens de behandelperiode kan je de haarwortels beschadigen. Dit verlengt onnodig het proces.

 

Dat is het! Niet zo bijzonder veel voorbereiding, toch? 😉