Kort gezegd is SHR, oftewel Super Hair Removal, een procedure die ontworpen is om ongewenst haar te verwijderen op een comfortabele, snelle en vrijwel pijnloze manier – met een langdurig resultaat.

Maar eerst eventjes wat meer over IPL, zodat je de verschillen tussen IPL en SHR kunt herkennen:

IPL (Intense Pulse Light) is een zeer selectieve laserbehandeling die de haarfollikel opwarmt tussen de 65 à 70° Celsius. De lichtflits die de laser produceert dringt door tot de haarwortel. Deze energie wordt door het pigment van het haar geabsorbeerd en omgezet in warmte – omdat dit bij IPL rond de 65 à 70° Celsius zit, ga je dit voelen. Veel mensen omschrijven het als een prik of als een elastiekje dat tegen de huid afketst. Een vervelend gevoel, dus. Zeker als je een grote zone moet laten behandelen zoals benen, of een gevoelige zone zoals de bikinilijn!

Het is een tijdsintensieve behandeling waarbij je ook rekening moet houden met de zon – vandaar dat IPL vooral in de winter populair is.

SHR laserontharing, het zachtaardige zusje

SHR is ook een selectieve laserbehandeling, maar hierbij wordt er een glijdende techniek gebruikt. Ook hier gaat de lichtflits die de laser produceert doordringen tot de haarwortel. Die energie wordt omgezet in warmte die de haarfollikel uiteindelijk vernietigt. Deze haarfollikel groeit niet meer en produceert dus ook geen haartjes meer. En dat is hetgeen we willen natuurlijk!

De energie van de SHR laser is lager want het wordt omgezet tot maximum 45° Celsius en is verdeeld door de hoge herhalingsfrequentie. De laserkop wordt ook afgekoeld tot -5° Celsius en er wordt gebruik gemaakt van een cooling gel. Hierdoor ervaar je geen enkele van de ongemakken die IPL wél met zich meebrengt. De SHR doet geen pijn en je bent veel sneller klaar met een behandeling.

SHR laserontharing staat garant voor een comfortabele en ontspannen ervaring – ook bij gevoelige zones. Ik adviseer ook om twee tot drie dagen uit de zon te blijven (of intensief zonnebaden) als je een gevoelig huidje hebt, maar in principe kan je zorgeloos je vakantie tegemoet op elk moment van het jaar. Za-lig!